Od Velikonoc po pálení čarodějnic

 

Velikonoční soustředění proběhlo od čtvrtka 29. 3. do neděle 1. 4. v příjemném penzionu na kraji Písku a mapy (http://www.penzion-u-malirskych.cz/). Zhruba dvacítka nejmladších a mladých lokoťáků si na 2-3 trénincích denně trénovala především vybírání dobrých záchytných bodů z mapy, jejich nalezení v terénu a orientaci podle nich. V kopcovitém terénu s kamenitým a těžším podkladem si mnozí jistě vylepšili i kondičku. A večer utužili kolektiv.

 

 

         Malá část oddílu se vypravila na Velikonoce do skal. Podobně jako loni se 1. etapa konala v Nedamově za nádherného počasí a mezi skalami byla radost se proběhnout. V další 2 etapách (opět jako loni) závodníci křižovali hluboká údolí s impozantními skalami v oblasti Pruského kamene nedaleko Jestřebí (Máchova jezera). I počasí kopírovalo loňský průběh, kdy se trochu pokazilo. Mezi skalami jsme si opět někteří ujasnili, jak je to s naší schopností číst mapu, plánovat a realizovat postup, o fyzické kondici ani nemluvě. Což nic nemění na tom, že v lese mezi skalami je fakt krásně. Výsledky v následujícím odkazu nemá cenu hledat, ale OB postupy jsou zajímavé, a taky pozvánka na příští ročník na Kokořínsku: http://obkotlarka.cz/zavody/velikonoce-ve-skalach-2018

 

         Další víkend patřil trojici oblastních závodů pod taktovkou VPM. Sobotní middle a sprint proběhl v Plasích. Middle na mapě Peklo zas takové peklo nebyl, zato sprint dal zabrat hned na louce, kdy se obíhalo parkoviště pro auta úplně jiné sobotní akce, vzápětí se skotačilo na svahu mezi rodinnými domky se závěrem v klášterním areálu a již zmíněné louce.

Kdo byl úspěšný v Pekle?

V D10 Terezka Stehlíková (3.), v D14 Kačka Kožíšková (2.), v D21 Věrka Chvalová (1.), v D45 Ilona Kolovská (2.), v H10 Lukáš Tříska (1.), v H14 Šimon Stehlík (1.) a v HDR Egon Parula (2.)

Komu se povedl odpolední sprint?

V D10 Štěpánce Šitrové (3.), v D12 Kačce Kožíškové (1.), v D21 Věrce Chvalové (2.), v H12 Kubovi Stehlíkovi (2.), v H14 Šimonu Stehlíkovi (2.), v H45 Petru Weissarovi (1.) a v HDR vyhrál Egon Parula.

         Nedělní klasiku jsme si zaběhli na mapě Obříč, pro kterou jsou typické dlouhé hluboké a členité rýhy, do kterých každý několikrát v průběhu závodu zavítal. Také v neděli se na prvních místech objevovala zkratka LPM. Kdo to měl na svědomí?

V D12 opět kačka Kožíšková (1.), v D21 Karolína (1.) a Bára (2.) Šikovy, v D45 Ilona Kolovská (1.), v D65 Věra Bohuslavová (1.), v H12 Kuba Stehlík (2.), v H14 Šimon Stehlík (2.), v H21 Jirka Valeš (2.), v HDR Egon Parula (2.) a Áron Bursa (3.), v H10L Šimon Šitra (1.).

http://www.obpostupy.cz/scripts/reitti.cgi?act=map&id=1315&kieli=cz

         Následující víkend se konalo první z Mistrovství ČR – tentokrát v nočním OB. Skvělého výsledku dosáhla Karolína Šiková, která získala bronz.

http://skstudenec.cz/index.php/category/oos/nob2018/

         V tradičním termínu (+-Den země) pokračovaly oblastní závody klasikami v Aši. Ašáci si letos pro závodníky přichystali několik velmi milých překvapení. K již tradičnímu centrum-start-cíl (3 v jednom) a skvělému černému sladkému žádanému (atd..) čaji to bylo letos úžasné letní počasí a mapy v měřítku 1 : 10 000 pro většinu kategorií. Ti s dlouhými trasami a zdravýma očima se pochopitelně museli spokojit s 1 : 15 000. Sobotní závod jsem neabsolvovala, ale slyšela jsem samé pozitivní ohlasy. A ten nedělní mě dost bavil, možná i proto, že jsem krásně viděla na mapu a pořád jsem měla co řešit.

Výsledky ze soboty:

D12 Kačka Kožíšková (1.), H10 Lukáš Tříska (2.),  H12 Kuba Stehlík (1.),  H14 David Němec (3.), H21 Petr Stehlík (2.), H45 Petr Weissar (1.)

A z neděle:

D10 Štěpánka Šitrová (2.), D21 Lucka Šilhavá (3.), D45 Jana Šoupová (2.), D65 Věra Bohuslavová (1.), H55 Jirka Pech (3.)

 

 

         Dubnové závody završil tradiční Jarní trojúhelník s pořadateli z MLOKa. Pátek patřil dlouhému sprintu (nebo krátkému middlu), který byl zároveň oblastním přeborem. Po parku, mezi domy, ale i na kraji lesa. Nic na 12 – 15 minut, a už vůbec ne po rovině.

Úspěšné a úspěšní byli:

V D12 Kačka Kožíšková (1.), v D21 Bára Šiková (1.), v H14 Šimon Stehlík (2.), v H21 Jirka Vištejn (2.) a v H45 Petr Weissar (2.).

Sobota i neděle patřily klasice na mapách Kameniště s nepopulárním měřítkem (zvláště mezi veterány) 1 : 15 000. Docela těžká sobotní etapa zčásti využívala bažinatý prostor okolo značně meandrujícího potoka a bylo prakticky vyloučené jít celou trasu suchou nohou. Respektive já jsem šla už od 1. kontroly oběma úplně mokrýma nohama. Nedělní etapu komplikovaly především alergikům a astmatikům oblaka pylu, která byla viditelná zdálky i zblízka. Nemilosrdně pokrývala každý centimetr čtvereční map, buzol, dresů, bot, těl a sliznic. Velkou pochvalu zaslouží i skvělé centrum, kde se děti vyřádily na trampolíně a houpačkách, dospělí měli kde posedět a spláchnout pyly. http://mlok.wz.cz/trojuhelnik/2018/trojuhelnik18.htm

 

Sobotní výsledky:

V D12 Kačka Kožíšková (1.), v D21 Terka Kinkorová (3.), H12 Kuba Stehlík (2.),  v H14 Šimon Stehlík (3.), v H16 Láďa Čepička (1.), v H21 Jirka Vištejn (2.).

Nedělní výsledky:

V D12 Kačka Kožíšková (2.),  H10L Egon Parula (1.),  v H14 Šimon Stehlík (2.), v H16 Láďa Čepička (1.), v H21 Jirka Vištejn (1.).

Celkově se umístili za všechny 3 etapy (a získali pohár):

Kačka Kožíšková – 1. místo v D12

Lukáš Tříska – 3. místo v H10

Šimon Stehlík – 2. místo v H14

Láďa Čepička  - 1. místo v H16

Jirka Vištejn – 2. místo v H21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: