Zimní soustředění na Kvildě

Ve dnech 19.1.-21.1. jsme se sešli v hojném počtu na chalupě, kterou pro nás zajistil Kuba Havlíček.Pár marodů bohužel nejelo, snad jim to vyjde příště, určitě se ještě takto společně sejdeme. Vytváří se nám báječná parta rodičů a dětí a plány jsou veliké.

Sníh nám sice částečně odtál, ale horší sněhové podmínky nám vynahradilo sluníčko.

V pátek večer za dětmi přišel Král Šumavy (až z Chamu) a požádal je o pomoc při hledání ztracených Pokémonů. A tak během soboty vyrazili ti zdatnější na běžkách a podle mapy hledali kontroly, které jsme jim v pátek roznesli.Dostali se až na Bučinu, na pramen Vltavy a někteří i do Německa.

Menší děti trénovali běžkování na pláních kolem Kvildy a ti nejmenší se vyřádili na bobech a nejlíp to stejně jezdilo jen po kalhotách.

Odpoledne vyrazili na boby i běžkaři a kdo chtěl, vyjel ještě do stopy.

Večer jsme hráli různé hry a dětem se vůbec nechtělo jít spát.

Ještě však na nás čekalo velké překvapení. Helča s Jakubem sestavili venku na sněhu krásný svítící labyrint, v jehož středu na nás čekala svíčka a kouzelný zvoneček. Bylo to moc hezké a asi nejhezčí pro nás dospěláky, kdy jsme si to procházeli samostatně a při měsíčku to byl krásný meditační zážitek.

V neděli jsme ve 12 předávali ubytování, ale ještě jsme stihli za sluníčka zimní radovánky. Někdo boby, někdo ještě běžky a někdo i cukrárnu.

A pak už zbýval jen odjezd a těšení se na další společné zážitky.