Jarní trojúhelník 2021

 

Po dvouleté přestávce jsme se opět dočkali, byť v neobvyklém termínu koncem června, trojice závodů v okolí Mariánských Lázní. Páteční sprint proběhl v novém terénu bývalých kasáren a na přilehlém sídlišti  za mokra shora i zdola. Už jen příjezd na parkoviště na ploché dráze ukázal, že předešlý den pršelo i na západě Čech. A kdyby jen pršelo, přímo v Mariánkách padaly kroupy a bohužel v části prostoru připraveného na nedělní middle i stromy. Jak to zkomplikovalo práci pořadatelům, si můžete přečíst v zajímavém článku od Pepy Miloty zde: https://mlokml.cz/letni-trojuhelnik-nakonec-dopadl/.

Samotný sprint, který postavil Luděk Bartoš, byl však pěkný v novém zajímavém terénu. Začali jsme v otevřeném prostoru po bývalých kasárnách s množstvím stromů, skupin stromů a křovisek, pak okolo dvou rybníků (kde se dalo proběhnout krásně vysokými kopřivami v bažině) se závěrem mezi domy na sídlišti. Obsadili jsme medailové pozice v několika kategoriích, přičemž tito závodníci se umístili i v celkovém hodnocení.

Sobotní klasika se odehrála na mapě Rájov v prostoru, který možná někteří znají ze zimy. Vedou tudy běžkařské trasy ze Zádubu-Závišína. Na mapu jsme museli z parkovací louky kus dojít, ale nevadilo to, protože se počasí umoudřilo. Les byl ale stejně mokrý jako kdekoliv jinde ve Slavkovském lese. Přesně ten typ lesa, kde mi to moc nejde, samé loučky a pasečky, které od sebe těžko v lese rozeznám, po cestách se nedá moc běžet, protože jsou buď úplně rozbahněné nebo je tam hromada větví a klacků, množství vodotečí a bažinek apod. Že to nejde nebo nevyhovuje mně, ale neznamená, že si s tím ostatní neporadili. Kromě těch, kteří se umístili i celkově, se na klasice prosadila i Jana Šil (3. v D55) a Fanda s Jirkou v H21 (2. a 3.).

Nedělní middle, vytvořený vlastně operativně přes noc (což naprosta většina lidí vůbec netušila), tedy proběhl na stejné mapě ve stejném prostoru. Nikdo si nestěžoval, v cíli jsem slyšela jen spokojené ohlasy. I mně se dařilo lépe než v sobotu. Především však zazářili naši v kategorii H21, kde jsme měli v top ten hned 7 závodníků (naši eliťáci, ale i dorostenci a také mladší veteráni).

 

 

V Jarním trojúhelníku, podobně jako v jiných etapových závodech, se hraje na celkové umístění součtem časů jednotlivých etap. Na stupních vítězů jsme měli tyto závodnice a závodníky: Terezku S. v D12 (2.), Terku K. a Věrku v D21 (2. a 3.), Kubu S. v H14 (1.), Šimona a Davida v H21 (1. a 3.), Láďu v H45 (1.) a Vašíka v H75 (2.).

   

                
   Doufejme, že konání dalšího ročníku neovlivní ani covid ani nějaká přírodní katastrofa.

Druhý článek od Pepy Miloty zde: https://mlokml.cz/kompletni-jarni-trojuhelnik-nakonec-probehl/

Tags: