Červnové závody od MČR na krátké přes A i B až k OŽ

Nejvýznamnější závod - MČR na krátké uspořádaly šumperské oddíly v sobotu 12. 6. Za náš oddíl závodilo pouhých 5 závodníků, ale i tak z toho bylo stříbrná medaile pouhé 3 sekundy za zlatou. V kategorii H18 zvládl takto skvěle svou trať Láďa Čepička, který kromě medaile a jistě úžasného pocitu na stupních vítězů získal i cennou zkušenost do budoucna, že i na doběhu se upaluje jako o život.

I další naši závodníci (Šimon, David  a Jirka) se umístili velmi vysoko - v horní třetině, protože z 62, respektive 64 závodníků ve svých kategoriích byli na 17. až 20. místě. 

V neděli navázala ve stejném prostoru klasika v žebříčku A, a tentokrát se nejvíce dařilo Šimonovi v H16A, kterému těsně utekly medailové pozice, na kterých se držel do 9. kontroly. Ale stačily dvě chybky, a z kovu byly brambory. Umístění trojice David, Láďa a Jirka bylo obdobně jako v sobotu v horní třetině výsledkové listiny.

Na stránkách obou závodů jsou odkazy na krásné akční fotografie z celého víkendu.

Když se podíváme na průběžné pořadí žebříčku A, musíme naše chlapce pochválit - Šimon je aktuálně 3. a David 13. z celkem 55 závodníků v H16A, takže pokud se jim bude dařit i nadále, získají licenci A na příští rok s velkou rezervou. Podobně skvěle je na tom Láďa v H18A, je celkově 4.

V pořadí další závody, tentokrát žebříčku B, se konaly tento víkend za účasti 6 závodníků z LPM. Po oba dny byl velmi úspěšný Kuba Stehlík, když se v sobotu umístil na 7. místě a v neděli dokonce na 3. místě. V neděli dále získal medaili - a to dokonce zlatou, i Petr Stehlík v kategorii H40B. David Němec (kategorie H16) využil oba závody žebříčku B jako trénink na Áčka a vyzkoušel si kategorii H21B. Neděle se mu povedla, protože byl 10. z 26. závodníků.

Spokojenost s umístěním v žebříčku B musí momentálně pociťovat i Kuba Stehlík, aktuálně 3. místo by znamenalo v kategorii H16 licenci A.

Dostáváme se k závodům oblastního žebříčku, které první červnový víkend uspořádal oddíl BSO na Třídomí. Sobotní krátkou trať běželo za LPM 31 závodníků, klasiku v neděli 26 závodníků. Do lesa jsme se vydávali trochu s obavami. Jednak meteorologové předpovídali nějaké bouřky a lijáky s krupobitím (liják byl), jednak to byly po dlouhé době závody se všemi náležitostmi (nejen 4 kategorie, nejen fáborky, atd...), jednak to bylo Třídomí (bažiny, kopce, bažiny, kopce). V sobotu se většině veteránů spíš nedařilo než dařilo, v lepším případě to byly nějaké kufry po bažinkách nebo vyběhnutí z mapy, v horším případě podvrtnuté kotníky. Mokří jsme byli všichni, dříve startující byli zbroceni potem, ti později startující nebo později dobíhající již zmíněným lijákem. Hezké výkony podali naši mladí, v D12 byla Terezka 1. a Eliška 2., v D21 byla 1. Věrka a 2. Karolína, v H10 Tonda 2., v H14 Kuba 1., v H18 Sam 1., v H21 jsme v top ten měli celkem 6 borců v širokém věkovém rozpětí od 16 do 43 let. Aspoň dva veteráni se nenechali od mládeže zahanbit - v H45 byl Láďa 3. a v H75 Vašík také 3.

Na nedělní klasiku se hezky napustily všechny bažinky a cesta na parkovací louce, protože pršelo celé odpoledne i večer. Běhali jsme na stejné mapě, ale dostali jsme se o dost dál na severozápad od Třídomí než v sobotu. Mapa je pestrá jako omalovánky, je na ní dost modré (hlavně bažinky), žluté, bílé, zelené, černé i hnědé (hlavně vrstvenice). Zhruba třetina lokoťáků byla na virtuálních stupních vítězů - opět Terezka v D12 (3.), Terka v D21 (1.), Věrka v D21 (2.), Jana Šou v D45 (3.), Kuba v H14 (1.), Jirka v H21 (3.), Petr St. v H35 (1.) a Jirka v H55 (3.). 

Už se těšíme na Jarní trojúhelník v okolí Mariánských Lázní poslední červnový víkend.

  

 

Tags: