Povedený začátek další podivné sezóny

Druhý květnový víkend se část orienťácké komunity dočkala - po množství zrušených nebo opět přeložených závodů mohl proběhnout sprint a krátká žebříčku A. V omezeném počtu (pouze kategorie DH16A - DH21E) a za dodržení všech možných hygienických opatření, ale buďme rádi aspoň za to. 

Našich závodníků, co do počtu, bylo sice poskrovnu, ale neztratili se. Ani na mapě, ani v terénu, ale ani ve výsledkové listině. Sobotní sprint v historickém centru města, navazujícím lesoparku a částečně i v zoo v Jihlavě se povedl hlavně Šimonovi, který obsadil krásné 7. místo z 52 závodníků v H16A a na 3. místo ztrácel pouhých 19 sekund. Pěkně se umístil i Láďa v H18A, který bral 9. místo z 51 závodníků a na bronzovou medaili ztrácel 38 sekund.

Skvěle se všem dařilo hlavně v neděli na krátké trati v Čeřínku nedaleko Jihlavy. V kategorii H16A se na velké bedně umístili oba naši závodníci - Šimon byl druhý a David šestý. Top ten v H18A prakticky ovládli hoši ze západu Čech, najdeme jich celkem pět (ONO, VPM, LPM a BSO), našeho Láďu na 6. místě, přičemž až do 7. kontroly vedl. Vítězství si nakonec vyběhl Jirka Donda z ONO. Krátká trať se povedla i jedinému západočeskému eliťákovi, našemu Jirkovi, když skončil v první třetině v těžké konkurenci 63 závodníků. 

Věříme, že se všem bude stejně nebo dokonce i lépe dařit i na MČR ve sprintu ve Šternberku tuto sobotu. Budeme držet palce. 

Tags: